James Bonn delegation are ready to rock!

En ny vecka, nytt blod och förstärkning i form av Madeleine och Julia från Sverige! Vi ska ta Bonn med storm!
Klimatförändringarna till ära så har det varit fantastiskt varmt och soligt väder och varmare ska det bli. Klimatförhandlingarna är dock inte så heta som vi skulle önska! Första intrycket är mycket ordbajs och ingen verkstad men vi ska nog få igång dessa förhandlare. PUSH Sverige är här för att stanna!
 Dagen startade med morgonmöte med YOUNGO (Youth Constituency to the UNFCCC) som är ett ungdomsnätverk. YOUNGO har möte varje morgon och har olika arbetsgrupper, till exempel hälsa, jordbruk osv. som vi har delat upp oss emellan efter intresse. Under dagen har det varit förhandlingar om långsiktig finansiering av klimatfonder.
Vi har även varit med på Arktiska rådets möte om situationen i Arktis och hur klimatförändringarna påverkar. Där fick vi även pepp av ordförande för Arktiska Rådet att skapa påtryckningar via YOUNGO på klimatförhandlingarna att sätta Arktis och de globala isarna på agendan.
Sara blev även intervjuad av tidningen Syre om förhandlingarna. Det finns nog ute snart att läsa, vi länkar då till den.
Nu ska vi sova och ladda upp våra krafter så att vi kan ta nya tag och rädda världen! //Vid tangentbordet Julia och Madeleine (first mission accomplished!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: