Varför finns det fortfarande klimatskeptiker?

2 reaktioner på ”Varför finns det fortfarande klimatskeptiker?”

 1. Ta exempelvis hela det republikanska partiet som förnekar global uppvärmning eller att global uppvärmning inte har någon koppling till mänskligt beteende. Vad är sannolikheten att deras psykologiska bias råkar vara samma i ett helt parti och att det sammanfaller med starka marknadskrafter som partiet representerar om det inte är så att det finns en koppling. Hade gärna sett en diskussion om detta.

  Gilla

  1. Hej! Jättebra poäng! Inlägget baserade jag framförallt på rapporter inom psykologi för att förstå grundsvårigheten. Jag tror generellt att det republikanska partiets förnekelse är, som du säger, marknadsbaserat. Egentligen så tror jag att de förstår och vet men väljer att bortse från det för att det gynnar dem bättre ekonomiskt. Men sen finns såklart också faktorn att män i stora kostymer ofta är små inuti och måste gömma sig bakom direkt språk och absolutum – för att ”inte kunna bli kritiserade”. Detta kan man koppla till det jag skrev om sårbarhet och osäkerhet, om man är liten i sig själv är det helt enkelt obekvämt att göra sig själv sårbar för kritik (till exempel för hur man lever) och då är det ju lättare att ”call a bluff”… Men detta är bara mina tankar! VAd tänker du?

   Tack för en givande återkoppling!
   //Saga

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s