En mänsklig kedja för klimaträttvisa

Stämningen var på topp bland oss, 10 000 människor, som idag ställde oss hand i hand mellan Place de la République och Place de la Nation i Paris i en fredlig manifestation för klimaträttvisa. Denna mänskliga kedja anordnades som en alternativ manifestation då Paris Climate March ställdes in på grund av säkerhetsläget efter terroristattackerna för ett par veckor sedan. Vi var ett tjugotal svenskar som samlades i den länk av kedjan som hette ”Vi är lösningen” och som av arrangörerna blev tilldelade att hålla upp stora orangea pusselbitar med budskap med lösningar på klimatkrisen. Det är en mäktig och härlig känsla att så många människor anslöt i denna manifestation för att visa på att civilsamhället är starkt och att vi kommer att fortsätta att föra fram våra budskap, trots demonstrationsförbud.20151129_113939

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: