Short update

Hej!
Saker rullar på här, och vi äter så mycket information som vi kan. Vissa saker stämmer, vissa saker stämmer inte om en timme, och och vissa saker stämmer nog inte alls. Jag försöker att bara förmedla saker som jag bedömer som trovärdiga. Här kommer info om vad som hänt och vad som händer framöver.

  • En ny text skulle komma klockan 13 idag. Det är nu uppskjutet till 15. Alla möten runt det är också uppskjutna ca 2 timmar.
  • Klockan 18 på torsdag vill presidiet lämna över en text som ska översättas.
  • Klockan 18 på fredag vill presidiet acceptera texten. Sedan kommer den att skrivas på med ceremoni, pompa och ståt på earthday den 22 april.
  • De svåraste frågorna är differentiering och finansiering. G77 är på väg med ett nytt förslag på differentiering. Vissa länder är väldigt bekväma med att saker är som de är.
  • Det kommer troligen att bli ett gemensamt rapporteringsystem för att kunna jämföra de olika INDC:erna, dvs ländernas ambitioner.
  • Kina har uttalat stöd för 1.5 grader. Nu verkar Saudiarabien vara ensamma i sin opponering. Notera att det nog kommer att vara en ganska svag formulering. T.ex. ”Vi erkänner vikten av att hålla den globala uppvärmningen under 1.5 grader C, för de mest sårbara ländernas säkerhet.”

Samtidigt så händer det här:

Beautiful-Ocean-and-Clouds.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: