Om oss

Vi är en grupp engagerade unga som under FNs klimatförhandlingar sätter press på beslutsfattare, rapporterar och skapar debatt i medier om vad som sker och pushar för högre ambitioner. I år är vi på plats och bevakar klimatförhandlingarna i Bonn, både på mellanmötet i maj och på det stora COP-mötet i november!

The Team

Årets team av delegater är starkt, drivet och sammansvetsat. Och framförallt: så jäkla redo att etsa in klimatfrågans angelägenhet. Läs presentationer av oss nedan:cop23crowdfund

Övre raden: Isabel, Isabelle, Adam, Sara. Undre raden: Nick, Julia, Madeleine, Ahmed.

Isabel Hagen
Jag är en 23-årig föredetta Stockholmare, nu för tiden bosatt i Lund för att plugga en kandidat i naturgeografi och ekosystemanalys. Jag har varit aktiv i PUSH i drygt 1,5 år och var även med i den förra delegationen till COP22 i Marrakesh, Marocko. Jag ser fram emot att ta med mig mina erfarenheter från förra året och bidra på bästa sätt under årets klimatkonferens. Mitt hjärta klappar extra hårt för indigenous rights, att klimatomställningen sker baserat på klimaträttvisa och alternativa resemedel utöver flyg (inför COP22 förra året vi tåget från Sverige till Marocko)När jag inte kämpar för klimatet så umgås jag gärna med vänner och familj och vandrar i berg.

Isabelle Tibbelin
Jag är en 23-årig tjej bosatt i Stockholm, där jag arbetar på ett fondbolag vid namn Aktie-Ansvar. Jag har sedan tidigare en examen inom företagsekonomi och har ett stort intresse för ansvarsfulla investeringar och hållbara finanser. Min kandidatuppsats behandlade just detta ämne och framtidsplanen är att läsa master till hösten för att få fördjupa mig ytterligare inom finans samt hållbarhet. Utöver mitt intresse för klimatet så är jag en energirik tjej som älskar att starta dagen med en kopp kaffe och yoga!

Adam Leckius
En glad kille på snart 27 1/2, som efter en rätt trevande karriär inom musiken sadlade om och blev s.k ”överliggare”, och parallellt då även lobbyist. Pluggar nu PPE i Lund. Mina favoritstunder i klimatkampen är när man inser att alla är människor, det vill säga även förhandlare och företagsfolk, och går att påverka om man får en chans att prata med dem. Mina sämre stunder är när man inser hur många det är vi skulle behöva påverka, som vi kanske inte får en chans att prata med. Var med i Marrakech. Täcker bl.a. frågor om finansiering och prissättning av CO2. Håller på med detta för att vi måste.

Sara Nyberg
Jag studerar mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet Ekosystemteknik i Lund, och kommer välja Energisystem som specialisering! Jag är mest intresserad av förnybara energikällor, klimatet och resurshantering (sopor i vardagligt tal). Jag har varit aktiv i miljörörelsen i sju år på olika sätt: jag har varit med i Grön Ungdom, deltagit på flera Power Shift’s (hållbarhetskonferens för unga) och är just nu aktiv i Fossil Free-kampanjen vid Lunds universitet. Roliga fakta om mig: Jag har bott i Schweiz fyra år, har både svensk och tysk studentexamen och har svart bälte i Aikido, en japansk kampkonst.

Nick Fitzpatrick
I’m a 21-year-old Australian exchange student studying at Uppsala University. At home I am currently undertaking a Bachelor in Environmental Science with a major in Land Resource Management. My academic interests encompass land degradation, forestry and oceans as well as renewable energy alternatives (i.e. wind and solar). Furthermore, when it comes to international climate negotiations I have followed the developments of climate finance, in particular the Green Climate Fund. It is crucial for civil society to establish a vocal minority that is capable of educating others and amalgamating groups together towards a common cause, to keep fossil fuels in the ground and limit the impacts of climate change.

Julia Lönnqvist
Jag är en 25-årig nybliven Göteborgare som för tillfället studerar medicin vid Sahlgrenska Institutet och verkligen vill se en mer hållbar utveckling av hälsa och sjukvård framöver. Förra året satt jag i PUSH Sveriges styrelse och har varit engagerad i miljö- och klimat-frågor i olika former, bl.a. via Fältbiologerna och Greenpeace. Jag har arbetat lite som klimatinformatör för Jordens Vänner och med KRAV. När jag inte skärskådar klimatkonferenser eller pluggar så älskar jag att dansa och pyssla med musik!

Madeleine Norman
Jag är en 27-årig ensamstående mamma med en examen i Miljövetenskap, bosatt i öriket Karlskrona där jag jobbar för kommunen och Miljöpartiet. Livet som öbo har lärt mig mycket om naturen och vi människors påverkan på den då mycket drastiska effekter har skett där jag bor med bland annat vattenbrist och havshöjningar, något som är återkommande problem världen över. Alla länder i världen måste samarbeta för att få bukt med detta och vi måste hålla oss inom de planetära gränserna! Utöver mitt engagemang för klimatet älskar jag att koppla av med filmer, dataspel, fotografering samt älskar fantasy av alla dess slag.

Ahmed Al-Qassam
Jag är en 28-årig Malmöbo med en kandidat i Miljövetenskap. Jag arbetar som Klimat- & Miljöstrateg på Länsstyrelsen Skåne samt driver podcasten ”Miljöpodden”. Jag är även ordförande för PUSH Sverige och varit en del av den internationella arbetsgruppen sedan början på 2016. Under 2017 blev jag utnämnd till 30e mäktigaste i hållbarhetssverige. Hedrande, men betydelselöst så länge som vi har de klimatproblem som existerar. Därav deltar jag i Bonns klimatkonferens för att utnyttja makten som ett verktyg för att driva på arbetet framåt. Jag har tidigare varit ackrediterad som observatör vid COP22 och insatt i YOUNGOs arbetsgrupp för ”Mitigation”.

Hannes Willner
Jag är en 29-årig gymnasielärare i samhällskunskap och geografi som har lång erfarenhet av att jobba med utbildning för hållbar utveckling på CEMUS (Centrum för miljö- och utvecklingsstudier) vid Uppsala universitet. Mitt intresse för klimatförhandlingarna ligger främst i att förstå det politiska spelet, kartlägga hur maktrelationerna ser ut, samt identifiera nyckelfrågor och svårknäckta nötter. Som pedagog har jag också ambitionen att försöka reda ut den här röran något och återge en något mindre komplicerad bild av klimatförhandlingarna tillbaka till er. På fritiden gillar jag att odla, spela musik och gosa med mina två katter!

When young people show older dudes who’s boss

dealwithitgif

Vi följde alla hur klimatavtalet i december 2015, efter långa och utdragna förhandlingar under COP21 i Paris, slutligen klubbades igenom. Världens nationer enades i ett avtal som, om än något vagt, bland annat markerade att vi måste arbeta gemensamt för att hålla oss väl under en 2 graders temperaturökning och att länder som drabbas mest av och samtidigt bidragit minst till det fossila samhället ska få någon slags kompensation för skada och förluster (loss & damage). 

Hösten 2016 under förhandlingarna i Marrakech påbörjades arbetet med att börja implementera Parisavtalet i alla medlemsländer, och nu är det dags att kavla upp ärmarna och se till att avtalet fullföljs och fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Vi åker till Bonn för att behålla klimatet på agendan, sätta press på beslutsfattare och stora aktörer att sträva efter klimaträttvisa och skapa debatt i sociala och traditionella medier. Det är dags för handling, och PUSH är med på förhandlingarna för att se till att det sker.

Det var allt för nu, vi hörs snart igen!

/PUSHtoCOP-teamet

One thought on “Om oss

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: