The future is here!

Tillbaka till framtiden! Idag hade YOUNGO, vår grymma constituency som är en gruppering av alla ungdomsorganisationer som är tillåtna att vara på COP23, arrangerat Young and Future Generations Day! Och det är så, fokus på framtiden behövs. Dagen började med att vi allihop samlades för en ceremoni där unga från världens alla hörn berättade om sina upplevelser av klimatförändringarna. Minnesvärt var uppmaningen om att vi unga ska visa världen och dess ledare hur man ska faktiskt leva miljövänligt.

Det fortsatte med att vi fick träffa Patricia Espinoza som är chef för hela UNFCCC och är den som leder förhandlingarna. Alla ungdomsorganisationer fick en chans att ställa sina frågor och framföra kritik och hon uppmanade alla världens ungdomar att verkligen ta upp kampen mot klimatförändringarna – kan tänkas att hon läst vår krönika vi skrev för några dagar sen. Det allra finaste var nära alla som var med gav löften om hur de ska kämpa för klimatet. Hade varit kul att få höra Espinozas men det fick vi tyvärr inte.

Under eftermiddagen var det verkligen upp till kamp, då vi fick insideinfo om allt som händer på BINGO (business and industry NGO’s) och vi jobbade på att förstå hur de arbetar inom sin plattform och hur vi kan samarbeta med dom om att få bort företag som verkligen har en conflict of interest (har ni följt oss på twitter så vet ni –> @PUSHSverige) när det gäller COP23. Håll utkik efter ett blogginlägg om detta från Ahmed!

Dagens avslutades med att vi lärde känna Fijis och Indonesiens delegationer. Vår fina Julia fick dansa tillsammans med indonesiskor och glädjen lyste igenom. Jag, Isabelle och Adam var på en lugn ceremoni med Fijis delegation där man satt i cirkel, drack deras ceremoniella dryck och lärde känna varandra. Det var väldigt vackert och man blev nästan gråtfärdig – detta är vad som verkligen betyder något. Den vackra variationen av människor, kulturutbytet och att alla grupperingar i alla världens länder ska få må bra, i samklang med naturen. Det är det om något som verkligen får mig att vilja fortsätta kampen mot klimatförändringarna.

All kärlek!

Madeleine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: