Intressekonflikt eller ointresse av konflikt?

6 reaktioner på ”Intressekonflikt eller ointresse av konflikt?”

  1. Så mycket kärlek till er! Jag är jättenyfiken på den demokratiska processen i besluten om vilket uttalande som skulle läsas upp. Hur har ni i Youngo pratat om det nu efteråt och vad har delegaten från Sri Lanka sagt?

    Gilla

    1. Tack för din kommentar!! 🙂 Ja den demokratiska processen är fantastisk. Youngo har ett antal arbetsgrupper. COI (Conflicts of interest) arbetsgrupp skapades inför årets COP och har bestått av 5-8 personer med mig, Adam Océane, David och Anton som kontinuerliga och aktiva. Océane och David har dessvärre åkt hem nu, men imorse tillkom 2 nya medlemmar. Dock fortfarande från Swiss Youth for climate, vilket är en högt prioriterad fråga inom deras organisation. Varje arbetsgrupp arbetar med olika frågor som sagt, som berör olika delar av Parisavtalet. Den fråga som är relevant för varje arbetsgrupp, tas då om hand av denne. I den gruppen så är det konsensusprocess kring vem som ska tala. Själva talet arbetas fram i ett google doc vilket ger det hela insyn. Allt detta är beläget på en drive som tillhör Youngo. När varje arbetsgrupp har ett utkast så presenteras det på, det så kallade, spokes-meeting. Ett möte där talespersonerna från varje arbetsgrupp sammanträder. Alla andra deltagare är åhörare, men kan be om ordet. Varje morgon går vi igenom en agenda, vilket kan innehålla olika tips på event, eller till exempel att vi tittar på ett tal som ska upp senare under dagen och då beslutar kring det. I efterhand har frågan om Intressekonflikter inte tagits upp, då det fanns ett tydligt konsensus trots allt. Frågan har ju dock hittat sig in på andra sätt, till exempel genom förslag om samarbete mellan Youngo och Bingo. Hoppas detta besvarade många av dina frågor. Har du några fler är det bara att kommentera 😀

      Gilla

  2. Pingback: PUSH to COP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s