Sök PUSH Sveriges delegation till klimatkonferensen i vår, SB 48 i Bonn!

HEJ!

VI SÖKER JUST DIG!

27990697_10155698320274902_826646446_o
Från COP23 i höstas. Också i Bonn! Läs mer här på bloggen!

Internationella gruppen i PUSH har ett antal år haft möjligheten att åka på FN:s klimatförhandlingar som observatörer, alltsedan det historiska COP21, när Parisavtalet slöts. En del har hänt under åren som gått på den internationella nivån – men det går fortfarande för långsamt, och ambitionerna måste höjas för att världen ska nå Parisavtalets mål. Vi vill fortsätta att förvalta den här möjligheten, och göra vad vi kan för att rädda den framtida värld som vi ska leva länge i!

Nu ska vi därför skicka en delegation till Bonn Climate Change Conference (även kallad SB 48) som pågår mellan 30 april och 10 maj i Bonn, Tyskland! Vårkonferensen kallas ”intersessional” på engelska, och det avslöjar att det är det möte som äger rum mellan COPsen. Lite mindre i omfattning än COP (och lugnare), men minst lika viktigt! Här kommer det att finnas en god möjlighet att nätverka och träffa bra kontakter, samt att få en mycket bra förberedelse inför nästa större konferens, det viktiga COP24, som äger rum i Polen i höst.  Det finns goda tågförbindelser mellan Sverige och Bonn och du har möjlighet att åka hela perioden eller en av veckorna (30 april-6 maj eller 5-10e maj).

Så, vi söker dig som:

  • Vill vara en del av PUSH:s internationella arbete,
  • Vill lära dig mer om klimatförhandlingar och om internationell policy,
  • Vill kommunicera till andra ungdomar, och engagera och inspirera,
  • Vill samla erfarenheter genom att åka till Bonn och skaffa ett bra nätverk,
  • Är driven, kan arbeta både självständigt och i grupp.

Tycker du att beskrivningen stämmer in på dig? SÖK! Deadline söndag 23.59!

SÖK här! Applications for SB 48

FAQ

Vad kommer arbetet bestå i?

Det du gör på klimatförhandlingarna som observatör är att lära dig om, följa och tyda förhandlingarna och ta den informationen och paketera den så att den kommuniceras ut på ett effektivt sätt. Dina arbetsuppgifter kan även bestå av att skriva debattartiklar, twittra, och uppdatera unga i Sverige via sociala medier om vad vi gör under förhandlingarna, hur de går till, och vilka andra som är på plats. Du kan bedriva politiskt påverkansarbete i de flertal forum vi har tillgång till, och representera ungas röst i FN-rummet. Det kommer att finnas möjlighet för dig, tillsammans med övriga PUSH, att dra igång kampanjer för att engagera unga hemma.

Kort sagt, en hel del! Du arbetar i en sammansvetsad och kompetent grupp som har regelbundna möten på Skype (och förhoppningsvis också IRL!), där kontinuerligt stöd och pepp finns att hämta. Generellt är arbetet i delegationen, inför konferenserna, ett arbete som vi skapar tillsammans. Det är coolt! Det innebär också att det blir vad vi gör det till, så gott vi kan – därav sista punkten ovanför i FAQ:n, ”driven, kan arbeta både självständigt och i grupp”. 

Kommer det att kosta något?

Vi kommer gemensamt att jobba för att söka stipendier, bidrag etc för att finansiera resan, men kan inte garantera ersättning. Som sagt – även här, blir det vad vi gör det till! Om du råkar vara bundis med någon gammal miljardär som inget hellre vill än att kasta reseersättningspengar på oss så är det ingen nackdel 😉

Vad får du ut av resan?

Du får en grundläggande förståelse för internationell klimatpolitik, som du sedan kan kommunicera ut för att engagera, informera och inspirera andra svenska ungdomar. Det kommer att finnas en god möjlighet att nätverka och skaffa bra kontakter, utveckla din kapacitet samt få en god förberedelse inför framtida klimatförhandlingar. Du kommer få en unik möjlighet att direkt påverka beslutsfattare och representera det svenska civilsamhället. För att använda en härlig klyscha – det kommer vara ett minne för livet!

Vad händer om jag inte kommer med i delegationen?

Det finns stora möjligheter för dig att engagera dig, även om du denna gång inte åker till Bonn. Vissa saker är till och med lättare att jobba med från lite distans! Och har du till exempel ett speciellt intresseområde kopplat till klimatförhandlingarna (eller -förändringarna för den delen), så finns denna blogg, där fler inlägg alltid är givande och välkomna. Med andra ord, det finns mycket annat att göra i PUSH Internationell, och ditt engagemang är alltid tacksamt och välkommet!

(Beroende på kapacitet, planerar internationella gruppen framöverockså att utöka, till exempel gentemot EU. Stay tuned!)

Måste jag vara medlem i PUSH Sverige för att ansöka?

Ja. Men det är verkligen hur lätt som helst att bli! Gå in på PUSH Sveriges hemsida och registrera dig på fem minuter. Medlemskapet i sig medför inga plikter utan bara möjligheter – att vara medskapande i Sveriges bästa nätverk för hållbarhetsintresserade unga! Tidigare engagemang i PUSH är meriterande, men inget krav.

Välkommen med din ansökan!

Du har veckan på dig! Sök genom att fylla i ett kort formulär, senast söndag 18 februari 23.59:

SÖK här! Application for SB 48

Intervjuerna sker veckan efter (på engelska), preliminärt 26-28 februari. (Beroende på antal ansökningar – eventuellt måste vi av kapacitetsskäl begränsa antalet intervjuer.)

Fler frågor? Maila internationell@pushsverige.se !

Kram!

PUSH Internationell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: